Klassisk och Idrottsmassage

Alla våra massagebehandlingar utförs av naprapater och massageterapeuter som läser till naprapat. All personal håller hög kunskapsnivå, både teoretiskt och praktiskt.

Klassisk massage är en massageform där ytliga massagegrepp kombineras med djupgående tekniker. Denna typ av massage syftar till att öka välbefinnandet och avslappningen. Metoden är avstressande. Mjuk och avslappnande eller djupgående och uppmjukande av stela muskler. Du bestämmer själv på vilket sätt du vill få din Klassiska massage.

Klassisk massage 25 min

Boka här!

Klassisk massage 55 min

Boka här!

Idrottsmassage även känd som ”deep tissue” massage är en djupare behandlingsmetod för att öka cirkulation i muskler så att de kan återhämta sig snabbare. Den är ett bra komplement till din träning och kan förebygga muskulära skador och förkorta eventuella läkningsprocesser. Idrottsmassage är en bra uppladdning inför tävlingar och som en del av återhämtning efter hårda träningspass, tävlingar eller långvarigt statiskt arbete som krävs lite djupare behandling.

Idrottsmassage 25 min

Boka här!

Idrottsmassage 55 min

Boka här!

NAPRALOGICAS andra tjänster

NAPRALOGICA har ett brett utbud av tjänster för att kunna korrigera så många olika typer av besvär som möjligt, allt från massage till naprapati och stötvågsbehandling. Till höger kan du läsa mer om våra olika tjänster, förutom den som beskrivs ingående på denna sida.

Medicinsk laser kallas även den läkande lasern. Vår laser kan inte orsaka skada utan har enbart en läkande effekt, eller ingen alls. Laserljuset stimulerar bl.a kroppens läkningsprocesser till att fungera bättre. Vi använder främst medicinsk laser på vätskeansamlingar eller ödem i kroppen. Medicinsk laser är väldokumenterad och det finns närmare 4500 studier utförda på denna lasertyp. Du läsa mer om medicinsk laser här.

NAPRALOGICA förebygger och behandlar funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödorganen. Genom att behandla muskler, nerver och leder uppnår vi bättre funktion och rörlighet i hela kroppen. Denna helhetssyn är själva kärnan i naprapatin. Smärttillstånd som nackspärr, spänningshuvudvärk, spänningsutlöst yrsel, tennisarmbåge, musarm, nackvärk, skulderbladssmärta, smärta i axelleden, ländryggssmärta-, ischiassmärta, löparknä, hopparknä, hälseneinflammation, och hälsporre är några exempel på besvär man kan framgångsrikt få hjälp med hos någon av våra naprapater. Läs mer om naprapati här.
Neurokinetic Therapy har sitt ursprung i The Neural Basis of Motor Control av Vernon B Brooks. Han var den förste som beskrev hur hjärnan styr våra rörelser och hur den lär sig nya rörelser. Än så länge är det ingen som har lyckats överbevisa Vernon B Brooks teorier och metoden har visat sig vida överlägsen alla andra behandlingsmetoder. NKTs stora styrka är att den korrigerar orsaken till smärtan som kan komma från exempelvis ärrvävnad eller en skada som uppstod vid födseln. Genom detta unika förfarande korrigeras rörelsemönster så att vi rör oss mycket effektivare än tidigare. Läs mer om NKT här.
Stötvågsbehandling har använts inom sjukvården sedan 80-talet. Då användes det för att spränga njurstenar som annars kräver kirurgiska ingrepp och relativt lång eftervård. Idag är stötvågsbehandling förstahandsvalet vid flera olika diagnoser inom ortopedisk medicin. Under 90-talet har metoden utvecklats vidare och behandlar framgångsrikt sk muskuloskeletala besvär och orsaker. Det är framförallt problematik i senor, sk tendinopatier/tendinoser som behandlingsformen har vunnit mark. Läs mer om stötvågsbehandling här.
Mammabehandling är en unik behandlingsmetod framtagen för kvinnor som någon gång fött barn. Ländryggssmärta, nackbesvär och inkontinens är vanliga symptom för besvär som härstammas från graviditeten. Behandlingen syftar till att korrigerar de felaktiga rörelsemönster som uppstår under graviditet och från födseln av barnet så att kvinnan återfår den funktion som hon hade innan sin graviditet. Läs mer om vår Mammabehandling här