se bokningssidan för aktuella priser

Om Naprapati

NAPRALOGICA – Kroppsdetektiverna förebygger och behandlar funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödorganen. Genom att behandla muskler, nerver och leder uppnår vi bättre funktion och rörlighet i hela kroppen. Denna helhetssyn är själva kärnan i naprapatin.

En typisk naprapatbehandling hos oss på NAPRALOGICA Kroppsdetektiverna varar upp till 40 min. Vi anser att tiden för en behandling egentligen saknar betydelse, utan att det är effekten av behandlingen som är det viktiga. En naprapatbehandling skall inte jämföras med en massagebehandling exempelvis.

En behandling hos våra naprapater i Stockholm är både effektiv och effektfull. Naprapatbehandlingen börjar med att du som patient får berätta om dina besvär för att vi tillsammans ska hitta orsaken till just DINA besvär. Platsen för orsak är mycket sälan på samma plats som där du har ont. Därefter gör vi olika diagnostiska undersökningar för att kunna ställa en diagnos. När väl diagnosen är fastställd så skapar vi en behandlingsplan, och den innehåller bl.a antalet behandlingar som krävs, vilket mellanrum mellan behandlingstillfällena och vilka verktyg eller övningar som kommer att användas.

Vilka besvär behandlar naprapaten?

Vi behandlar smärttillstånd som; nackspärr, spänningshuvudvärk , spänningsutlöst yrsel, tennisarmbåge, musarm, nackvärk, skulderbladssmärta, smärta i axelleden, ländryggssmärta-, ischiassmärta, löparknä, hopparknä, hälseneinflammation, och hälsporre är några exempel på besvär man kan framgångsrikt få hjälp med hos någon av våra naprapater.

Hur arbetar naprapater?

Naprapater behandlar genom att främst använda sina händer i syfte att uppnå bättre rörlighet och funktion i patientens nerver, muskler och leder och i slutändan hela patientens kropp och själ. Detta kallas för ett holistiskt tankesätt där naprapaten använder sin djupa kunskap inom ortopedisk medicin tillsammans med breda kunskaper inom ergonomi, kosthållning samt biopsykosociala ämnen som alla ligger till grund för den moderna naprapatin, och som gör att naprapatin idag är den största yrkeskåren idag inom avancerad manuell medicin.

Våra naprapater har ett flertal behandlingsmetoder där manipulations- och mobiliseringstekniker kombineras med massage, NKT, aktiv stretching, medicinsk laser, stötvågsbehandling, nervmobilisering, TENS/NMES elektrisk muskelstimulering eller rehabilitering/hemövningar. Behandlingen följs vanligen upp med individuella träningsprogram och/eller råd om förändrade arbetsställningar.

NAPRALOGICA – Kroppsdetekiverna är de givna naprapaterna i Stockholm när du vill uppleva smärtfrihet så snabbt som möjligt. Med vår unika behandlingsmetod  NKT uppnår vi resultat direkt.

Napralogicas övriga tjänster:

Napralogica har ett brett utbud av tjänster för att kunna korrigera så många olika typer av besvär som möjligt, allt från massage till naprapati och stötvågsbehandling. Här kan du läsa mer om våra olika tjänster, förutom den som beskrivs ingående på denna sida.

Medicinsk laser kallas även den läkande lasern. Vår laser kan inte orsaka skada utan har enbart en läkande effekt, eller ingen alls. Laserljuset stimulerar bl.a kroppens läkningsprocesser till att fungera bättre. Vi använder främst medicinsk laser på vätskeansamlingar eller ödem i kroppen. Medicinsk laser är väldokumenterad och det finns närmare 3000 studier utförda på denna lasertyp. Du läsa mer om medicinsk laser här.

Neurokinetic Therapy (NKT) har sitt ursprung i The Neural Basis of Motor Control av Vernon B Brooks. Han var den förste som beskrev hur hjärnan styr våra rörelser och hur den lär sig nya rörelser. Än så länge är det ingen som har lyckats överbevisa Vernon B Brooks teorier och metoden har visat sig vida överlägsen alla andra behandlingsmetoder. NKTs stora styrka är att den korrigerar orsaken till smärtan som kan komma från exempelvis ärrvävnad eller en skada som uppstod vid födseln. Genom detta unika förfarande korrigeras rörelsemönster så att vi rör oss mycket effektivare än tidigare. Läs mer om NKT här.
Stötvågsbehandling har använts inom sjukvården sedan 80-talet. Då användes det för att spränga njurstenar som annars kräver kirurgiska ingrepp och relativt lång eftervård. Idag är stötvågsbehandling förstahandsvalet vid flera olika diagnoser inom ortopedisk medicin. Under 90-talet har metoden utvecklats vidare och behandlar framgångsrikt sk muskuloskeletala besvär och orsaker. Det är framförallt problematik i senor, sk tendinopatier/tendinoser som behandlingsformen har vunnit mark. Läs mer om stötvågsbehandling här.